Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn de veelgestelde vragen te lezen die komen kijken bij het werken bij KSH. 

Bij KSH zijn er vele mogelijkheden, neem contact met ons op en wij zullen kijken wat er mogelijk is. 

Voor pedagogisch medewerker en peuterspeelzaalwerk heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4- diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4. Maar ook met het diploma Onderwijsassistent kun je in kinderopvang werken. Voor de buitenschoolse opvang ligt dit net iets anders. Hier kan je met heel andere diploma’s bij ons aan de slag. Denk hier bijvoorbeeld aan een mbo- opleiding richting de sport of met een docentendiploma kun je bij ons aan het werk. Wil je weten of je met jouw diploma bij ons kan werken? Doe dan snel de diplomacheck. Ook als je niet helemaal aan de eisen voldoet, willen wij met jouw in gesprek over de mogelijkheden. Hoe denk je bijvoorbeeld over een omscholingstraject?

Dit kan. Bijvoorbeeld als groepshulp. Ook bieden wij in sommigen gevallen een opleiding aan. Kijk voor meer informatie hierover op onze website of neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Naast de vele extra’s kan je bij ons de volgende arbeidsvoorwaarden verwachten: Een enthousiast team van collega’s, waarbij je trots kan zijn op de organisatie Een inspirerende werkomgeving Een jaar contract met mogelijkheid op verlenging Een passend salaris klik hier wat jij straks gaat verdienen.

Natuurlijk bieden wij de reguliere arbeidsvoorwaarden. Maar hiernaast bieden wij een hoop extra’s zoals:

 • Na drie maanden werken een bonus van €500,- netto.
 • KSH wil ervoor zorgen dat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Via onze KSH Academie bieden wij je diverse trainingen en workshops aan klik hier voor meer informatie.
 • Geen rijbewijs? Wij zorgen voor de rijlessen.
 • Nog openstaande opleidingskosten bij jouw (oude) werkgever? Wij nemen deze kosten van jou over.
 • Kortingen op diverse items, zoals laptops en computers via Fiscfree.
 • Gezellige personeelsfeesten met jouw collega’s van de vestiging of met de hele KSH Club.

Nee, inschrijven en koppelen zijn voorwaarden om te mogen werken in de kinderopvang. De houder van de kinderopvang is verantwoordelijk voor de inschrijving en koppeling van alle inschrijfplichtigen binnen zijn organisatie. 

Bij KSH investeren wij graag in de toekomst. Wij hebben diverse (betaalde) stages beschikbaar. Klik hier voor meer informatie. Op stagemarkt kan je alle beschikbare stages vinden.

Dat is afhankelijk van de functie, schaal en trede waarin je wordt ingedeeld. Een pedagogisch medewerker wordt conform CAO 2022 kinderopvang ingedeeld in schaal 6 (bruto tussen € 2.156 en € 2.935 bij een 36- urige werkweek.  Klik hier om te kijken wat je straks gaat verdienen.

Dit is per individu afhankelijk. Wij zullen samen kijken naar wat jij behaald hebt en of je eventueel recht hebt op vrijstelling van bepaalde vakken.

Nee, dat is op zich wel het handige bij het persoonsregister kinderopvang. Sta je al gekoppeld in het register, dan hoef je geen nieuwe VOG aan te vragen.

Je nieuwe werkgever kan je dan in het persoonsregister koppelen, zodat zichtbaar is dat jij werkzaam bent bij de nieuwe werkgever.

Bij de inschrijving in het persoonsregister kinderopvang mag de VOG (= Verklaring Omtrent Gedrag) niet ouder zijn dan 2 maanden. Ook moet de VOG zijn afgegeven voor functieaspect 84 (zorg voor minderjarigen) en/of functieaspect 86 (kinderopvang).

Ben je al ingeschreven in het personenregister kinderopvang dan hoef je geen nieuwe VOG aan te vragen, tenzij je meer dan 4 maanden niet gekoppeld bent geweest en je deze termijn niet zelf hebt verlengd.

De volgende personen moeten in het persoonsregister gekoppeld staan :

 • bestuurders en houders van kinderopvangorganisaties
 • gastouders en hun volwassen huisgenoten
 • vaste en tijdelijke medewerkers in loondienst
 • administratief personeel met toegang tot gegevens van kinderen
 • uitzendkrachten, stagiairs, vrijwilligers en zelfstandigen
 • iedereen die woont op een opvanglocatie of er structureel aanwezig is tijdens opvanguren.

Iemand is structureel aanwezig als hij minstens 1 keer in de 3 maanden een halfuur op de locatie is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoonmaakster of de buurvrouw die wekelijks tijdens opvanguren op bezoek komt.

Dan wordt je automatisch uitgeschreven uit het personenregister kinderopvang. Je kan dit eenmalig met 9 maanden verlengen. Dit kan je zelf regelen in het personenregister.

Allereest dan gefeliciteerd met de nieuwe functie. Maar als je al staat ingeschreven en gekoppeld in het personenregister kinderopvang hoef je geen wijziging in het personenregister door te voeren bij wijziging van een functie.

Dat hoeft niet, maar mag wel. Als je al 4 maanden niet gekoppeld bent geweest aan een houder (dus een werkgever) dan wordt je automatisch uitgeschreven. Wil jij je toch eerder uitschrijven moet je de volgende stappen ondernemen :

 • Vraag je voormalige werkgever jou te ontkoppelen
 • Log met je BSN en DigiD in op het personenregister
 • Klik op uitschrijven.

Nee, de continu screening eindigt wanneer je bent uitgeschreven uit het personenregister.

Scroll naar boven