Dag van de Groene Kinderopvang

Dag van de Groene Kinderopvang

Het idee voor een Jaar van de Groene Kinderopvang en de daaruit voortvloeiende ‘Dag van de Groene Kinderopvang’ is ontstaan bij Stichting Groen Cement. Op deze dag vragen ze de kinderopvang om activiteiten te organiseren die passen binnen de doelstelling van Stichting Groen Cement.

Zo maken ze samen de kinderopvang groener en groene kinderopvang zichtbaar!

Groen Cement is in 2009 opgericht met het doel iedereen die zich met de relatie kind & natuur bezighoudt met elkaar te verbinden. Ze slaan een brug tussen professionals in de kinderopvang en professionals op het gebied van natuur en milieu. Stichting Groen Cement biedt een platform, waar partijen elkaar kunnen inspireren, informeren, motiveren, ontmoeten en inschakelen.

De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door het Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement. De Dag van de Groene Kinderopvang is van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen. Meer dan 150 locaties in de kinderopvang hebben in 2017 meegedaan aan deze dag.

Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.

In 2018 valt deze op 15 mei 2018.

Meer informatie is te vinden op de website Dag van de Groene Kinderopvang

Scroll naar boven