KSH Academie

Al sinds de start van KSH in 2001 is er altijd ruimte geweest voor medewerkers om zich te ontwikkelen door het interne werktraject, in- en externe opleidingen en trainingen. In de loop der jaren is het aanbod van trainingen steeds verder uitgebreid en hebben we ook gecertificeerde trainers in dienst.

Dit alles aan opleidingen, trainingen en workshops dat binnen KSH wordt aangeboden aan medewerkers om zich te ontplooien in de kinderopvang heeft een naam; KSH Academie.
Er is geen algemene handleiding voor talentontwikkeling en persoonlijke groei voor pedagogisch medewerkers. Iedereen is tenslotte anders. Daarom staat bij KSH Academie uiteindelijk jouw ontwikkelingsbehoefte uit jouw coachingsplan dat je hebt afgestemd met je leidinggevende centraal. In KSH Academie wordt niet alleen ingewerkt en getraind, er wordt gemotiveerd en geïnspireerd. Door jezelf te blijven ontwikkelen houd je de controle over je eigen loopbaan in de kinderopvang. Om jou vast een indruk te geven van welke cursussen jij bijvoorbeeld kan doen hebben wij er een aantal voor je op rijtje gezet.

Babysignalen in Beeld
De training Babysignalen in Beeld geeft de deelnemer inzicht in de invloed die ze heeft op de ontwikkeling en het welbevinden van baby’s. De training gaat in op de voorwaarden voor het creëren van een stabiele en veilige omgeving waarin baby’s zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij komen praktische aspecten aan bod zoals: communicatie en interactie met baby’s, dagelijkse routines, thema- en ontwikkelingsgerichte activiteiten, de inrichting van de ruimte, de sfeer op de groep, stress en sensorische prikkelverwerking en reflecteren op het eigen handelen.

Ben ik in beeld
Bij Ben ik in Beeld staat de interactie tussen kinderen en pedagogisch medewerkers centraal. Je gaat uit van de initiatieven en interesses van de kinderen, waardoor zij zich veilig en zelfverzekerd voelen. Je wacht niet af tot een kind iets doet, maar lokt dat bewust uit. Je maakt hierbij onder andere gebruik van een vertelkoffer en verschillende themahoeken om interactie, taal en spel te stimuleren. Om de voortgang en ontwikkeling in kaart te brengen, maak je gebruik van de observatiemethode KIJK!. In 13 lessen wordt jij gecoacht en getraind om van een onbewuste bekwame pedagogisch medewerker je te ontwikkelen tot het niveau bewust bekwaam. Video coaching van jou als pedagogisch medewerker is een belangrijk onderdeel van deze training.

Naast cursussen kan je bij ons een BBL traject volgen. Klik hier voor meer informatie.

Scroll naar boven